аранжира

to arrange
————————
arrange
* * *
(цвеќе)
arrange

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • аранжира — (фр arranger) 1. дотераУдотерува уреди/уредува, подготви/подготвува, 2. раководи, управува со нешто, 3. започне/започнува вежбање на театарска претстава откако улогите веќе се научени, 4. муз обработи/обработува, приреди/приредува музичко дело …   Macedonian dictionary

  • аранжер — (фр arrangeur) 1. човек што аранжира, уредува нешто (на пр, излог), 2. човек што подготвува некоја приредба или свеченост и раководи со неа, 3. муз обработувач или приредувач на музички дела …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.